Samenbreienclub

Nu eens een verhaaltje over het hoe en waarom van de Samenbreienclub, het idee erachter en met wie we dit doen.

Ik ben al een hele tijd creatief bezig en toen ik daar net mee begon had het nog een suf imago. Haken was nog niet hip, punchen had niemand meer van gehoord en macrameen was uit den boze. Ik heb dus best een tijdje niet durven zeggen dat ik van handwerken hield.

Totdat ik aan het werk ging in de ouderenzorg, ik werk in een verpleeghuis, daar bleek ineens dat er nog heel veel mensen waren die van handwerken hielden en die het graag nog steeds zouden doen.

Samenbreienclub de Hillen

Ik wilde graag wat meer voor deze mensen betekenen, ik weet dat bezoek beperkt is in het verpleeghuis, de avonden zijn lang en sociale contacten zijn alleen met mensen die er wonen en dat beperkt de gespreksstof.

Ik heb lang gedacht over een soort van club op te richten maar wist nooit goed hoe ik dat moest regelen en dan blijft de drempel toch te hoog.

Maar daar verscheen de oplossing……http://www.nationaalouderenfonds.nl bleek goed op de hoogte zijn van de situaties in een verpleeghuis en heeft daarvoor de Samenbreienclub bedacht. Een prachtig idee om eenzame ouderen bij elkaar te brengen . Eindelijk kon ik mijn idee ten uitvoer brengen, ik heb namelijk de club in het verpleeghuis onder gebracht. Ik kreeg toestemming van mijn manager om 1 van de huiskamers te gebruiken als clubhuis , een mooie grote kamer waar we met zijn allen goed kunnen zitten.

Samenbreienclub de Hillen

Zo gezegd zo gedaan, mijn zus en ik zijn reclame gaan maken voor ons idee, op de afdelingen , via social media en gewoon ouderwets posters ophangen.

Dit resulteerde al gauw in zo’n vijftien leden, de jongste is 16 en de oudste is 101. Niet iedereen kan (meer) handwerken maar komt wel gezellig even kletsen. We wisselen patronen en ideeen uit en bewonderen elkaars werk. Als we hulp nodig hebben dan hebben we honderden jaren aan ervaring in huis en altijd wat lekkers bij de koffie. Het is altijd een gezellige boel.

Helaas kon het vandaag niet doorgaan ivm het virus wat rondwaart en willen graag iedereen gezond houden maar het is toch wel vreemd om nu op de laptop bezig te zijn ipv te handwerken.

Samenbreienclub de Hillen

Ik wil nog graag iedereen benoemen en bedanken die ons op weg heeft geholpen, we hebben namelijk een aantal donaties gehad van wol en naalden vanuit mijn collega’s , vrienden , Facebook en mensen uit de wijk.

Daarnaast hebben we vanuit het Nationaal ouderenfonds ook een aantal dingen gehad, niet alleen een top support maar we krijgen ook cursussen aangeboden en vanuit http://www.wolplein.nl ook een prachtig welkomstpakket .

http://www.wolplein.nl

Daarnaast kregen we ook nog een pakket om mee te kunnen doen aan de fantastische mutsjesactie van Innocent,http://www.goedgemutstebreicampagne.nl. Een top initiatief tegen eenzaamheid onder ouderen en dat steunen wij van harte.

Naast het tweewekelijks samen komen zijn we met 1 van dames van 94 naar de Kreadoe geweest, we hebben een top dag gehad en ze heeft haar ogen uitgekeken.

http://www.kreadoe.nl

Genoeg te beleven dus bij ons en we zijn blij dat we iets kleins kunnen bijdragen aan een wat gezelligere wereld.

Dank voor het lezen van dit grote verhaal, top dat je hier ben gekomen! Als je zin hebt om bij ons mee te komen handwerken ben je altijd welkom en als je zelf een club wil oprichten dan verwijs ik je graag naar deze site http://www.ouderenfonds.nl/vacatures/coordinator-breiclub-samen-breien

 

groetjes Lizzy



Geef een reactie